Greșeala #1: Nu aveți o diagramă cu o linie
Diagnostic: „De reținut că aceasta trebuie să existe, așa cum este indicat în reglementările generale de reglementare a instalațiilor electrice (RGIE). Aceasta este o schemă unifilară (care arată doar instalația electrică, ND) și schema de situație (planul casei care arată toate punctele electrice, ND). Fără aceste scheme, nu știți ce circuit să tăiați în cazul unei probleme. »
Soluție: „Puteți și puteți face singur diagrama cu o linie. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți apela la un electrician. »
Costuri: „Aceste diagrame nu implică costuri materiale, dar nu este o sarcină evidentă pentru un profan. În funcție de dimensiunea instalării, există mai multe sau mai puține căutări. Dacă angajezi un profesionist, va trebui să te bazezi pe ore suplimentare. »

Greșeala nr. 2: Eșecuri în izolare
Diagnostic: „La acest tip de eroare, un curent electric slab circulă de la conductor către pământ, de exemplu din cauza conductoarelor electrice prost izolate, a umidității… Aceasta poate constitui o defecțiune gravă având ca rezultat un risc de incendiu sau șoc electric. .
Soluție: „Uneori trebuie să faci multe cercetări pentru a găsi sursa problemei sau pentru a semnala erori. Pentru aceasta, aveți nevoie de un multimetru specific izolației. Aceasta generează o tensiune de testare de 500 volți. Acest lucru nu este posibil cu un multimetru obișnuit. Furtunurile trebuie, de asemenea, deconectate de la întrerupătoare, prize și puncte de lumină. »
Costuri: „Acestea pot varia foarte mult. Este o defecțiune izolată la iluminatul exterior din cauza umidității sau există diverse defecțiuni răspândite pe tot circuitele? În primul caz, costul este limitat, dar în al doilea, poate însemna un regres financiar serios.
Greșeala #3: Am uitat să instalați un diferențial
Diagnostic: „Un întrerupător sau o conexiune la pământ permite deconectarea instalației în caz de pierdere sau scurgere de curent. Este un element critic din punct de vedere al siguranței pentru o instalație. »
Soluție: „Trebuie instalat un diferențial la începutul instalației electrice. »
Costuri: „Este neglijabil. Un diferențial se instalează ușor și este disponibil la aproximativ 100 de euro. »
Eroare #4: Eroare de continuitate cu pământ
Diagnostic: „Unele prize de împământare nu sunt de fapt conectate la pământ. Există o excepție pentru părțile instalației electrice care datează înainte de 1 octombrie 1981. Prizele neîmpământate pot fi apoi lăsate așa cum sunt dacă alimentarea lor nu conține conductor de protecție. Prin urmare, ele nu pot conține un știft de împământare. »
„Această excepție nu se aplică aparatelor din clasa 1. Acestea sunt aparate care necesită împământare, precum mașini de spălat și mașini de spălat vase, uscătoare, cuptoare cu microunde etc. Aici pot fi prezenți conductoare de protecție, dar apoi sunt întrerupte la un moment dat. »
Soluție: „Pentru instalațiile după 30 septembrie 1981, fiecare priză trebuie să fie echipată cu o legătură de împământare. Același lucru este valabil și pentru părțile sistemului anterioare datei de 1 octombrie 1981 care sunt utilizate pentru alimentarea unui dispozitiv de clasa 1.”
Costuri: „Cu cât sunt mai multe capturi, cu atât costurile sunt mai mari. Această greșeală poate fi foarte costisitoare. Se pot adăuga conductori noi (conținând conductor de protecție PE) pentru a conecta pinii de împământare. Acest lucru necesită adesea lucrări de demolare. »
Greșeala #5: Prize și întrerupătoare instalate incorect în pereții din lemn
Diagnostic: „Prizele și întrerupătoarele trebuie încastrate în pereții din lemn folosind un dispozitiv conceput în acest scop. Dacă nu, instalația electrică nu este sigură. »
Soluție: „Toate prizele și comutatoarele trebuie îndepărtate și reinstalate corect. Este o muncă precisă care necesită mult timp. »
Costuri: „Depinde de numărul de prize și de întrerupătoare prost instalate. Costul materialelor este neglijabil aici. »